Среда Мај 04

Хуманитарен концерт за помош на момчето кое боледува од ретка болест

Вторник, 03 Јуни 2014 22:41

Во организација на Фестивалот „Охрид те сакам“, ЛК „Лихнидос“ и медиумската заедница од Охрид, утре, среда, со почеток во 19 часот, во големата сала на општина Охрид ќе се одржи хуманитарен концерт.

Читај повеќе: Хуманитарен концерт за помош на момчето кое боледува од ретка болест

ЦРЕШНОБЕР 2014 ФОЛК ФЕСТ

Вторник, 03 Јуни 2014 22:06

За прв пат од оваа година во општина Дебрца една културна манифестација „ЦРЕШНОБЕР“.Општина Дебрца како покровител на оваа дводневна манифестација  на 21 и 22 јуни ,организацијата на настанот му ја додели на  Радио и продукција ЛАВ од Охрид.

 

Читај повеќе: ЦРЕШНОБЕР 2014 ФОЛК ФЕСТ

ЖИВОТ МЕЃУ СВЕТЛИНИТЕ

Вторник, 03 Јуни 2014 21:56

               СИМОН ИЛИЕВСКИ

Животот, велат е најскапоцента работа за човекот, но не само за себе, туку со длабоко врежан инстикт за животот на најблиските и сите оние што ги сакате или почитувате. Вечна тајна ќе остане чувството кога од светлината нешто ќе ве втурне   во непознат простор и време ,во некое првично темно место, но полека како на изгресонце, ќе се појавува светлината, која од непознатиот простор и затвореното време, водена од чудесната потсвест, ќе ви ги отвори очните капаци и ќе го почуствувате блесокот на реалноста на овоземната светлина.

Читај повеќе: ЖИВОТ МЕЃУ СВЕТЛИНИТЕ

РАДИО ЛАВ ОХРИД ГО ОДБЕЛЕЖА 15 РОДЕНДЕН

Сабота, 15 Февруари 2014 23:35

 Во петокот на 14-сети февруари радио Лав Охрид со голем музички спектакал ,токму како и што доликува на едно радио кое е едно од ретките што ја негува Македонската изворна и новососдадена народна песна го одбележа својот јубилеј 15 години постоење на радиото.

Читај повеќе: РАДИО ЛАВ ОХРИД ГО ОДБЕЛЕЖА 15 РОДЕНДЕН

ЈП за комунална дејност Дебрца сеуште ги трпи последиците од лошото работење на претходното раководство

Вторник, 14 Јануари 2014 11:51

 

 

И покрај поминати повеќе од шест месеци од промената на власта во Општина Дебарца, огромните долгови што се наследија во јавното претпријатие сеуште претставуаат голем проблем за тековното работење на ЈП.

 

Читај повеќе: ЈП за комунална дејност Дебрца сеуште ги трпи последиците од лошото работење на претходното раководство

Лист 1 од 136

 

 


 

 

Сервиси

  

РАДИО ЛАВ - ЖИВО ОД СТУДИО